COVID-19 în Moldova: numărul de infectări a crescut cu 45% timp de o săptămână
Full Article 2 minutes read

COVID-19 în Moldova: numărul de infectări a crescut cu 45% timp de o săptămână

Numărul de cazuri de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova a crescut săptămâna trecută cu 45% față de perioada 22 – 28 iulie. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de medicul epidemiolog din Secția bolilor transmisibile a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Ana Punga.

Potrivit medicului, săptămâna trecută, au fost confirmate 743 de cazuri de infectare cu COVID-19, comparativ cu 511 raportate în săptămâna anterioară. Cele mai afectate categorii sunt copiii și persoanele în vârstă. Tot săptămâna trecută, din cauza coronavirusului, două persoane, care sufereau și de afecțiuni cronice, au decedat. Numărul acestora rămânând constant față de săptămâna precedentă.

De la începutul acestui an, numărul de cazuri a înregistrat o tendință de scădere comparativ cu anul trecut, însă, începând cu săptămâna a 26-a, am observat o creștere semnificativă a cazurilor, iar săptămâna trecută am avut 743 de cazuri”, a spus medicul.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în municipiul Chișinău, cu 291 de infectări, urmat de raionul Anenii Noi cu 47 de cazuri și regiunea transnistreană cu 44 de persoane confirmate pozitiv la COVID-19.

Ana Punga recomandă cetățenilor să respecte regulile de igienă și să se vaccineze contra COVID-19.

Creșterea cazurilor de COVID-19 se constată și în România. La începutul acestei săptămâni, Institutul Național de Sănătate Publică de la București (INSP) a raportat că, în perioada 29 iulie – 4 august, au fost înregistrate 5.370 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, în creștere cu 55,8% față de săptămâna precedentă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: