Republica Moldova, Ucraina și Georgia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova, Ucraina și Georgia au semnat un memorandum privind cooperarea în domeniul integrării europene

Miniștrii de Externe ai Moldovei, Ucrainei și Georgiei au semnat un memorandum de înțelegere privind cooperarea în domeniul integrării europene.

Memorandumul semnat stabilește o serie de obiective de cooperare a țărilor asociate cu Uniunea Europeană și oferă baza normativă pentru întreprinderea demersurilor diplomatice comune, consultări trilaterale și acțiuni de comunicare publică.

„Permiteți-mi să subliniez că cooperarea noastră în acest format a început cu ceva timp în urmă. Am semnat declarații comune, scrisori comune și documente de poziție comune cu privire la diferite aspecte legate de Parteneriatul estic. Prin urmare, acest memorandum este o continuare logică și are drept scop simplificarea dialogului nostru trilateral și a eforturilor diplomatice”, a declarat Aureliu Ciocoi, după ceremonia de semnare a memorandumului.

„Nu în ultimul rând, permiteți-mi să spun că, pentru a ne atinge obiectivul final de aderare la Uniunea Europeană, trebuie să ne unim eforturile și să acționăm în comun. Dragii mei prieteni, să lucrăm și sperăm că vom atinge acest obiectiv în deceniul următor, nu în decenii”, a mai spus Ciocoi.

Menționăm că șeful diplomației moldovene, Aureliu Ciocoi, se află într-o vizită la Kiev la invitația omologului ucrainean, Dmytro Kuleba, pentru participarea la reuniunea miniștrilor de externe ai Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: