Reședința premierului israelian, din Caesarea, lovită de o dronă: ar fi fost lansată din Liban 
Full Article 2 minutes read

Reședința premierului israelian, din Caesarea, lovită de o dronă: ar fi fost lansată din Liban 

Reședința premierului israelian Benjamin Netanyahu din Caesarea a fost atacată de o dronă în dimineața zilei de 19 octombrie. Drona ar fi fost lansată din Liban, scrie MeduzaNetanyahu și soția lui se aflau într-o altă locație în momentul atacului.

Niciuna dintre celelalte persoane care ar fi putut fi în reședință nu a fost rănită, a relatat The Times of Israel. Nu se precizează dacă drona a provocat sau nu daune materiale.

Serviciul de presă al Forțelor de Apărare Israelului a confirmat atacul cu drone asupra reședinței lui Netanyahu, precum și că nu au existat victime.

În dimineața zilei de 19 octombrie, alte două drone, lansate tot din Liban, scrie The Times of Israel, au fost doborâte de forțele de apărare aeriană. 

***

În noaptea de 30 septembrie spre 1 octombrie, armata Israelului a anunțat că a început o operațiune terestră „limitată, localizată și țintită” împotriva Hezbollah, în zona de frontieră din sudul Libanului. Ostilitățile au început în contextul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas din Fâșia Gaza, pe care Hezbollah o susține, inclusiv prin bombardamente asupra statului evreu.

La scurt timp, în seara zilei de 1 octombrie, Iranul a atacat masiv cu rachete Israelul. În rezultatul atacului asupra Israelului a murit o persoană. Gruparea libaneză „Hezbollah” a declarat că și ea a lansat rachete asupra Israelului. Detalii AICI.

Înainte de aceasta, pe 28 septembrie, armata Israelului a anunțat că l-a ucis pe liderul grupării paramilitare libaneze, Hassan Nasrallah, în timpul unui atac aerian. În timpul atacului ar fi fost omorâtă și fiica lui. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: