Restricții mai dure la Bălți. Decizia autorităților locale în contextul pandemiei (DOC)
Full Article 2 minutes read

Restricții mai dure la Bălți. Decizia autorităților locale în contextul pandemiei (DOC)

Activitatea magazinelor alimentare, inclusiv a celor din cadrul stațiilor PECO din mun. Bălți, va fi limitată între orele 6:00 și 22:00. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a mun. Bălți (CSE), în seara de 2 aprilie.

CSE Bălți a adoptat restricții suplimentare în contextul pandemiei de coronavirus, pe lângă cele anunțate pe 31 martie de către primarul interimar Aureliu Ciocoi.

Astfel, magazinele alimentare vor fi deschise doar în intervalul de timp 6.00 – 22.00.

Întrucât din 3 aprilie în mun. Bălți și Chișinău au intrat în vigoare restricțiile de circulație între orele 23:00 și 5:00, CSE Bălți a decis că agenții economici care prestează servicii de taximetri vor putea să transporte persoanele incluse în categoriile de excepție. Este vorba despre deplasări de urgență: de la serviciu spre casă, pentru cumpărarea medicamentelor sau pentru investigații medicale, dar și alte motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Totodată, la primirea comenzilor, serviciile de taxi vor avertiza pasagerii despre restricțiile impuse. La rândul lor, persoanele vor trebui să aibă asupra lor acte de identitate, dar și dovezi care să justifice deplasarea: certificat de la serviciu sau declarație pe propria răspundere.

Declarația pe propria răspundere va fi completată încă de acasă și va include numele și prenumele, anul nașterii, adresa, ora și motivul deplasării.

De asemenea, în mun. Bălți rămâne în vigoare interzicerea aflării în parcuri, fâșii forestiere, păduri, terenuri sportive, dar și de joacă.

Balti, dispozitia #2 by newsmakermd on Scribd

 

Potrivit celui mai recent bilanț, în municipiul Bălți au fost înregistrate până acum circa 7 500 de îmbolnăviri cu COVID-19. De asemenea, au fost înregistrate 241 de decese.

***

Amintim că, pe 3 aprilie, Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis să anuleze prevederea privind interzicerea aflării persoanelor în spațiile publice din intravilanul localităților: păduri, parcuri, Grădina zoologică Chișinău, terenuri sportive, terenuri de joacă, zone de agrement. Acestea vor putea fi vizitate în grupuri nu mai mari de 3 persoane, excepție fiind rudele de gradul I-II, cu portul obligatoriu al măștilor de protecție de către persoanele mature.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: