Restricții pentru trotinetele electrice: viteză nu mai mare de 10-15 km/h și persoane nu mai grele de 120 kg
Full Article 2 minutes read

Restricții pentru trotinetele electrice: viteză nu mai mare de 10-15 km/h și persoane nu mai grele de 120 kg

Poliția a anunțat pe 19 august că va impune restricții pentru trotinetele electrice. Astfel, în zonele aglomerate, va fi interzisă deplasarea cu aceste mijloace de transport cu o viteză mai mare de 10-15 km/h. De asemenea, greutatea maximă a persoanei care conduce trotineta va trebui să fie de maximum 120 de kg. 

În urma unei analize efectuate de către polițiști cu privire la circulația trotinetelor electrice în trafic și implicarea acestora în incidente sau accidente a fost desfășurată o reuniune între reprezentanții INSP și agenții economici, care oferă acest gen de mijloc de transport în chirie.

În cadrul discuțiilor avute a fost subliniat numărul crescut de trotinete, motiv care duce la dificultăți de circulație, dar și viteza de deplasare a acestora pentru a nu pune în pericol participanții la trafic.

În context s-a decis ca limita de viteză a trotinetelor electrice care se dau în chirie să fie setată astfel ca să nu depășească 10-15 km/h  în parcuri, zonele unde se înregistrează un flux mare de cetățeni, trecerile de pietoni, dar și străzile din Chișinău unde au fost înregistrate accidente/incidente cu implicarea trotinetelor.

De asemenea, a fost setată limita greutății persoanei carese va afla la ghidonul acestora, adică nu mai mult de 120 de kg.

De la începutul acestui an, s-au produs 50 de incidente/accidente rutiere cu implicarea trotinetelor electrice în trafic. În consecință, o persoană a decedat, iar 50 au suferit traumatisme.

Pentru diminuarea numărului acestor cazuri, reamintim tuturor conducătorilor unui astfel de mijloc de transport:

– să traverseze strada pe trecerea de pietoni coborând de pe vehicul și transportându-l de ghidon;

– să poarte echipament de protecție și vestă reflectorizantă;

– să fie atenți la pietoni;

– să nu circule pe drumurile publice cu sens unic contra sensului de circulație a autovehiculelor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: