Rezoluție în Parlamentul European: Moldova primește sprijin major pentru combaterea ingerințelor Rusiei
Full Article 1 minutes read

Rezoluție în Parlamentul European: Moldova primește sprijin major pentru combaterea ingerințelor Rusiei

Parlamentul European a adoptat miercuri, 9 octombrie, o rezoluție cu o largă majoritate, care solicită creșterea sprijinului european pentru Republica Moldova, în contextul provocărilor de securitate și al procesului de aderare la Uniunea Europeană. Rezoluția a fost votată cu 508 voturi „pentru”, 53 „împotrivă” și 104 abțineri.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan, care a negociat textul în numele Grupului PPE a precizat că documentul, intitulat „Consolidarea rezilienței Republicii Moldova împotriva ingerințelor Rusiei înainte de următoarele alegeri prezidențiale și a referendumului UE”, evidențiază progresele importante ale Moldovei în domeniul reformelor și condamnă tentativele Rusiei de a influența procesul electoral și referendumul de aderare la UE.

Rezoluția subliniază necesitatea creșterii sprijinului pentru Moldova în combaterea ingerințelor rusești și susține majorarea resurselor pentru Misiunea de Parteneriat Civil a Uniunii Europene, precum și fonduri suplimentare prin Instrumentul European pentru Pace.

De asemenea, parlamentarii europeni solicită adoptarea unui Plan European de Creștere pentru Republica Moldova, cu finanțare suplimentară din viitorul buget multianual al Uniunii Europene, liberalizarea permanentă a comerțului și integrarea graduală a Moldovei în Piața Unică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: