Rezultate preliminare oficiale după alegerile din 20 octombrie. CEC prezintă datele (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Rezultate preliminare oficiale după alegerile din 20 octombrie. CEC prezintă datele (VIDEO)

Comisia Electorală Centrală prezintă, pe 21 octombrie, rezultatele preliminare oficiale cu privire la referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. NewsMaker difuzează live declarațiile. 

Actualizare: Ultimele secții de votare s-au închis în dimineața zilei de 21 octombrie, la ora 07:00. Comisia Electorală Centrală (CEC) așteaptă documentele electorale în originar de la toate secțiile de votare și declară că până atunci informațiile privind rezultatele la referendum și prezidențiale „poartă un caracter preliminar”. La rândul lor, consiliile electorale de circumscripție au la dispoziție 48 de ore după închiderea secțiilor de votare pentru a prezenta procesul-verbal cu privire la totalizarea rezultatelor. După aceasta, CEC va anunța rezultatele finale ale referendumului și alegerilor prezidențiale. Totuși, a declarat președinta CEC, „informațiile preliminare arată că niciunul din cei 11 candidați la funcția de președinte nu a acumulat cel puțin jumătate din voturile alegătorilor și respectiv urmează a fi organizat cel de-al doilea tur de scrutin”. Detalii AICI.

Pe 20 octombrie 2024, cetățenii Republicii Moldova au fost chemați la urne pentru a-și alege președintele, în cadrul celui de-al cincilea scrutin prezidențial de la declararea independenței. Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciun candidat nu obține majoritatea voturilor, va fi organizat un al doilea tur peste două săptămâni.

Pe 20 octombrie, cetățenii Republicii Moldova nu au votat doar pentru un nou președinte, ci și pentru viitorul direcției politice a țării. Persoanele cu drept de vot au fost chemate să răspundă la întrebarea: „Susțineți modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: