Roman Abramovici a primit acordul guvernului britanic de a vinde clubul de fotbal Chelsea
Full Article 1 minutes read

Roman Abramovici a primit acordul guvernului britanic de a vinde clubul de fotbal Chelsea

Guvernul britanic a acordat o licență care permite vânzarea clubului de fotbal Chelsea, în valoare de 5,33 miliarde de dolari, de către oligarhul rus Roman Abramovici, sancționat de UK, către un grup de investiții din SUA.

Guvernul „este convins că veniturile din vânzare nu vor aduce beneficii lui Roman Abramovici sau altor persoane sancționate”, a anunțat ministrul britanic al Sportului, Nadine Dorries, potrivit RFE/RL.

„Având în vedere sancțiunile pe care le-am impus celor care au legătură cu Putin și invazia sângeroasă a Ucrainei, viitorul pe termen lung al clubului poate fi asigurat doar sub conducerea unui nou proprietar”, a adăugat ea.

După 19 ani de proprietate, Abramovici a scos clubul la vânzare la începutul lunii martie, la câteva săptămâni după începutul invaziei ruse în Ucraina.

Vânzarea clubului către un consorțiu condus de Todd Boehly, coproprietar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers și susținut de Clearlake Capital, fusese deja aprobată de proprietarii din Premier League.

Toate încasările din vânzare vor fi donate de Roman Abramovici unor cauze caritabile.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: