FT: Ambramovici și partenerii săi vând grupul britanic de telecomunicații Truphone cu 1£
Full Article 2 minutes read

FT: Ambramovici și partenerii săi vând grupul britanic de telecomunicații Truphone cu 1£

Truphone a împuternicit experții în restructurări de la FRP Advisory să vândă activele companiei, după ce miliardarul rus a fost inclus în lista sancțiunilor adoptate de UE și Marea Britanie, în urma războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Compania a fost evaluată, în 2020, la 410 milioane de lire sterline și a beneficiat de investiții în mărime de 300 mln de lire sterline din partea lui Abramovici și a doi parteneri de afaceri ai acestuia – Alexandr Abramov și Alexandr Frolov. Abramovici deține 23% din acțiuni, iar Abramov și Frolov – restul. Compania a înregistrat pierderi pe parcursul a 15 ani, inclusiv 16 mln de lire în 2020.

Compania de telecomunicații se ocupă de contracte cu clienții corporativi, în special bănci care vor să aibă o rețea de protecție și să evite plata taxelor în roaming pentru angajați. De asemenea, aceasta furnizează cartele SIM încorporate pentru mai multe companii, inclusiv Apple.

Hakan Koç, un om de afaceri din Germania, co-proprietar al companiei Auto1, va deține 90% din Truphone, iar partenerul său de afaceri – 10%.

Deși Auto1 a beneficiat în trecut de finanțare din partea Target Global, o firmă condusă în trecut de fiul lui Frolov, Koç susține că nu are legături nici cu unul dintre proprietarii Truphone și nu s-a întâlnit niciodată cu aceștia.

Achiziția ar urma să fie finalizată pe parcursul lunii iunie, iar proprietarii urmează să își asume investiții de peste 10 mln de lire.

Datoriile curente, inclusiv amenda în mărime de 660 mii de dolari din partea comisiei federale de comunicații a SUA, va fi achitată de către proprietarii actuali.

Contractul mai prevede că, în cazul în care compania va funcționa bine și va reuși să își majoreze valoarea, actualii proprietari vor primi până la o treime din mijloacele pe care le-au investit inițial. Însă doar în cazul în care nu vor fi vizați de sancțiuni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: