România a livrat primele cisterne de păcură Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

România a livrat primele cisterne de păcură Republicii Moldova

Primele cisterne de păcură au fost livrate Republicii Moldova din România, pentru suplinirea rezervei de stat.  În perioada următoare, la Chișinău urmează să ajungă și alte garnituri feroviare cu păcură.

„Ne pregătim de iarnă. S-a început livrarea păcurii. Astăzi, primele cisterne de păcură au ajuns pentru suplinirea rezervei de stat”, a menționat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Anterior Spînu a mai precizat că țara noastră are rezerve de aproape 35 milioane m3 de gaz, care sunt stocate în Moldova și România. Acest volum ar asigura țara pentru o lună sau cel mult două, în cazul în care Termoelectrica va fi trecută pe păcură.

Totodată, premierul Natalia Gavrilița a spus la o întrevedere cu omologul său român Nicolae Ciucă că Republica Moldova și-ar putea suplimenta rezervele de păcură și gaze naturale din România.

Între timp, șefa statului a declarat pe 26 septembrie că Republica Moldova nu are certitudinea că Gazprom va respecta contractul cu Moldovagaz, în condițiile în care de la 1 octombrie, prețul de achiziție a gazelor trebuie să fie mai mic.  De precizat că autoritățile iau în calcul sistarea gazelor naturale către țara noastră după 1 octombrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: