România are un nou secretar de stat pentru relația cu Republica Moldova. Cine a înlocuit-o pe Ana Guțu?
Full Article 2 minutes read

România are un nou secretar de stat pentru relația cu Republica Moldova. Cine a înlocuit-o pe Ana Guțu?

Guvernul României are un nou secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova. Anterior, funcția a fost deținută de Ana Guțu, fostă deputată în parlamentul Republicii Moldova. 

Adrian Dupu a publicat pe 1 martie un mesaj pe pagina sa de Facebook și s-a arătat onorat să preia funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova.

„Primăvara începe cu o nouă provocare. Mă simt onorat să preiau de astăzi funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova. Mă bucur că voi avea ocazia să imi folosesc experiența pe care am acumulat-o în Republica Moldova pentru a putea pune umărul la apropierea dintre cele două state. În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova”, a scris acesta.

Adrian Dupu are 38 de ani și face parte din Partidul Național Liberal al României. Anterior, acesta a deținut funcția de președinte al PNL român pentru Diaspora Republica Moldova și secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

Acesta este unul dintre politicienii români care l-au criticat pe fostul premier moldovean Ion Chicu pentru declarațiile sale în adresa Bucureștiului.

Primăvara începe cu o nouă provocare.
Mă simt onorat să preiau de astăzi funcția de secretar de stat al Departamentului…

Publicată de Adrian Dupu pe Duminică, 28 februarie 2021

Pe 26 februarie, Ana Guțu a publicat o postare pe pagina sa de Facebook, prin care a anunțat că și-a încheiat mandatul.

Stimați prieteni, țin să vă anunț că mi-am încheiat mandatul în calitate de secretar de stat la Departamentul pentru…

Publicată de Ana Guțu pe Vineri, 26 februarie 2021

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: