România: fostul antrenor al Naționalei Moldovei de fotbal va face parte din staff-ul lui Mircea Lucescu
Full Article 2 minutes read

România: fostul antrenor al Naționalei Moldovei de fotbal va face parte din staff-ul lui Mircea Lucescu

Fostul antrenor al Naționalei Moldovei de fotbal Alexandru Spiridon va face parte din staff-ul lui Mircea Lucescu la naționala României. El va fi antrenor secund. Menționăm, în perioada 2004-2016, Spiridon a fost asistent al antrenorului Lucescu la Șahtar Donețk, iar în perioada 2016-2017 – asistent al antrenorului Lucescu la Zenit Sankt-Petersburg, Rusia.

Prosport.ro scrie că Mircea Lucescu, în vârstă de 79 de ani, este noul antrenor al naționalei României de fotbal. Iar din staff-ul acestuia face parte Alexandru Spiridon. Ultimul va fi antrenor secund.

Cum va arăta staff-ul echipei naționale a României:

Mircea Lucescu – antrenor principal;

Alexandru Spiridon – antrenor secund;

Ionel Gane – antrenor secund;

Florin Constantinovici – antrenor secund;

Leontin Toader – antrenor cu portarii;

Cristian Dragotă – preparator fizic;

Claudiu Stamatescu – medic;

Cătălin Gheorghiu – team manager.

Digisport.ro scrie că Mircea Lucescu a semnat un contract pe doi ani cu Federația Română de Fotbal și are ca obiectiv calificarea la Cupa Mondială 2026. El va avea un salariu de 27 000 de euro pe lună. Înainte de a fi numit antrenor, Federaţia Română de Fotbal a anunţat despre încheierea colaborării cu Iordănescu Jr., după ce prelungirea contractului nu a mai fost posibilă, în condițiile în care cele două părţi nu au reușit să ajungă la o înțelegere.

Noul selecționer al României va debuta oficial la începutul lunii septembrie, când începe ediția 2024 – 2025 a Ligii Națiunilor.

Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal, Alexandru Spiridon a marcat primul gol al Naționalei Moldovei. S-a întâmplat pe 2 iulie 1991, în primul meci oficial amical cu Georgia. A fost jucător la Zimbru Chișinău și la Zarea Bălți. În perioada 1994-1996 a fost antrenor principal la Zimbru. A fost și antrenor la Tiligul Tiraspol, Nistru Otaci, Unisport Chișinău, la Naționala de tineret (U21) a Moldovei, iar în perioada 2018-2019 la Naționala Moldovei. În perioada 2004-2016 a fost asistent al antrenorului Mircea Lucescu la Șahtar Donețk, Ucraina, iar în perioada 2016-2017 – asistent al antrenorului Mircea Lucescu la Zenit Sankt-Petersburg, Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: