g4media.ro

România iese din starea de alertă și renunță la toate restricțiile antiCOVID

Purtarea măștii de protecție, atât la interior cât și la exterior în România, va fi doar recomandată, nu obligatorie, începând de mâine. Ministrul Sănătății al României Alexandru Rafila a declarat că, după ridicarea stării de alertă, prudenţa şi responsabilitatea individuală trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare.

Masca de protecție va fi complet eliminată începând de miercuri, dar autoritățile române continuă să recomande purtarea acesteia în anumite zone. De asemenea, la intrarea în țară nu mai este nevoie de certificatul verde.

Ministrul Sănătății al României a declarat că se ajunge într-o situație nouă în care toate restricțiile vor fi ridicate, dar dorința este ca ridicarea măsurilor să nu ducă la creșterea cazurilor, a cazurilor grave și a deceselor.

„Practic, prudența și responsabilitatea individuală trebuie să reprezinte principalele atribute ale perioadei următoare”, a declarat Rafila, relatează rfi.ro.

Începând de miercuri, utilizarea măștii atât în spațiile exterioare, cât și în spațiile interioare nu va mai fi obligatorie, nu vor exista limite privind accesul în diversele spații publice, fie că e vorba de spații comerciale, instituții de alimentație publică, sau instituții publice, nu va mai exista limită în privința orarului, iar la călătorilor nu li se va mai cere certificatul de localizare.

De asemenea, la intrarea în România nu va mai fi solicitat certificatul electronic COVID.

„Totuși, sunt niște lucruri pe care trebuie să vi le spun și pe care le recomandăm cetățenilor legat de călătoriile în străinătate, pentru că marea majoritate a țărilor europene păstrează acest certificat la intrarea în fiecare stat membru. Recomandarea este să se consulte condițiile de călătorie. Noi suntem pregătiți și păstrăm partea aceasta de legislație care permite emiterea acestui certificat electronic pentru orice persoană care călătorește”, a spus ministrul.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: