„România și Europa ne privesc”. Mitropolitul Petru îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie
Full Article 2 minutes read

„România și Europa ne privesc”. Mitropolitul Petru îndeamnă cetățenii R. Moldova să iasă la vot pe 20 octombrie

Mitropolitul Petru îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să participe la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional cu privire la aderarea la Uniunea Europeană, care vor avea loc în data de 20 octombrie. Capul Mitropoliei Basarabiei, care este parte a Patriarhiei Române, a declarat că cele două scrutine vor determina traiectoria țării noastre, subliniind astfel că fiecare va conta pentru a construi viitorul dorit. Totodată, el a pledat pentru alegerea opțiunii europene în cadrul plebiscitului. Precizările au fost făcute într-o declarație publicată pe site-ul Mitropoliei Basarabiei, pe 17 octombrie. 

Duminică, 20 octombrie 2024, suntem chemați să ne exercităm dreptul și datoria de cetățeni la vot, într-o dublă alegere care va marca traiectoria țării: alegerea președintelui Republicii Moldova și decizia asupra unui referendum constituțional. În această zi, fiecare vot contează, fiecare conștiință trează are un rol important în conturarea viitorului mult râvnit. (…) În vremurile actuale, România și spațiul european sunt repere esențiale pentru traiectoria noastră, atât din punct de vedere cultural, cât și spiritual. (…) România și Europa ne privesc – nu doar ca parteneri politici, ci și ca frați. Să folosim această ocazie pentru a reafirma unitatea noastră de suflet prin care împărtășim aceeași viziune asupra viitorului. Așadar, iubiți credincioși, în ziua de duminică, 20 octombrie, vă îndemnăm să mergeți la secțiile de votare, cu conștiința împăcată că ați făcut ceea ce ține de voi pentru binele țării, pentru pacea și prosperitatea ei. Indiferent de opțiunile politice, important este să participați, să vă exprimați votul și să contribuiți la binele comun”, se arată în declarație.

Precizăm că, într-o declarație publicată pe 16 octombrie, Mitropolitul Vladimir, șeful Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, la fel a îndemnat cetățenii să iasă la vot.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: