România: Un elev de 16 ani plasat în arest preventiv după ce și-a înjunghiat profesoara, în timpul orelor de curs
Full Article 2 minutes read

România: Un elev de 16 ani plasat în arest preventiv după ce și-a înjunghiat profesoara, în timpul orelor de curs

Un elev de 16 ani de la Colegiul Naţional „Ion Creangă”, din București, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Se întâmplă după ce acesta și-a înjunghiat profesoara în timpul orelor. 

Atacul a avut loc, pe 5 aprilie, în jurul orei 12:30, în timp ce profesoara împărţea foile de teste către elevii clasei a X-a.

„În momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”, a precizat Procuratura din București, potrivit libertatea.ro.

Potrivit procurorilor, elevul „a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul profesoarei, în contextul în care a atacat-o cu cuţitul într-o zonă vitală”.

„Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate”, mai transmit procurorii.

Dat fiind faptul că elevul a recunoscut că și-a premeditat fapta acesta este acuzat de tentativă de omor calificat.

De menționat că, potrivit presei locale, victima se află în stare stabilă și este conștientă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: