România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA
Full Article 2 minutes read

România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

România va achiziționa un batalion de tancuri Abrams printr-un acord Guvern la Guvern (G2G) cu Statele Unite, a confirmat generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente, citat de hotnews.ro. Tancurile vor fi dotate cu echipamente moderne după specificațiile cerute de Armată, a spus oficialul Ministerului român al Apărării, care a explicat și de ce a fost ales acest tip de tanc.

„Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achizițiile care se referă la obuzierele propulsate pe șenile. De asemenea, mașina de luptă a infanteriei pe șenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă și foarte scurtă, dar și două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În același timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziții pentru un batalion de tancuri Abrams”, a spus generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente.

În mai 2022, la Black Sea Defence and Aerospace (BSDA), americanii de la General Dynamics au prezentat tancul Abrams ca o variantă pentru România, iar Armata americană a adus un tanc la display, împreună cu echipajul său.

De precizat că General Dynamics deja operează în România un joint-venture prin care construiește în București transportoarele blindate Piranha 5, un vehicul de luptă pentru care turelele, tunurile, mitralierele și mortierele sunt deja construite în România de alte companii precum Elbit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: