România va oferi Moldovei echipamente de protecție medicală în valoare de peste 47 mln de lei
Full Article 2 minutes read

România va oferi Moldovei echipamente de protecție medicală în valoare de peste 47 mln de lei

România va oferi Republicii Moldova echipamente de protecție medicală în valoare de peste 47 mln de lei moldovenești. Anunțul a fost făcut de către remierul României, Florin Cîţu, scrie AGERPRES pe 10 februarie.

Ajutorul umanitar urmează să ajungă la Chișinău în perioada 11 – 13 februarie.

„Delegația României participantă la misiunea de donare va fi formată din opt persoane, inclusiv reprezentanți ai IGSU”, a declarat Florin Cîţu, la finalul ședinței Executivului de la București.

El a precizat că la Chișinău va ajunge un lot de echipamente format din: 1,5 milioane măști chirurgicale, 100 mii de măști FFP3, 100 mii de combinezoane, 100 mii de mănuși nesterile.

Ala Nemerenco, consiliera președintei țării, a precizat, pe pagina sa de Facebook, că acest ajutor vine din partea României în urma vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău și întâlnirilor cu oficiali înalți de la Brussels a președintei Maia Sandu.

„Mulțumim României pentru umărul său permanent alături și tot ajutorul cu care s-au împărțit în aceste zile grele. Voi depune toate eforturile pentru ca țara noastră să primească și în continuare echipament necesar și, desigur, să avem acces cât mai rapid la vaccinul anti-Covid-19”, a scris Nemerenco.

Avem și o știre bună pentru ziua de astăzi – un lot de ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, anunțat…

Publicată de Ala Nemerenco pe Miercuri, 10 februarie 2021

 

***

Amintim că, anul trecut, România a oferit Republicii Moldova o donație de echipamente medicale și produse dezinfectante, precum și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul vizitei sale la Chișinău, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va dona Republicii Moldova până la 200 de mii de doze de vaccin anti-Covid.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: