Ruși au atacat, timp de patru ore, Odesa: Zonele rezidențele și silozurile cu cereale din porturile ucrainene – principalele ținte
Full Article 3 minutes read

Ruși au atacat, timp de patru ore, Odesa: Zonele rezidențele și silozurile cu cereale din porturile ucrainene – principalele ținte

Rusia continuă să atace porturile ucrainene din Marea Neagră, lovind depozitele de cereale din Odesa. În noaptea de 23 spre 24 iulie, forțele armate ale Rusiei au atacat regiunea Odesa timp de patru ore cu drone kamikaze și Shahed, scrie Unian cu referire la autoritățile ucrainene. Forțele de apărare aeriană anunță că au reușit să doboare o parte din drone, însă a existat și o lovitură.

Președintele Armatei Voluntarii Ucrainene „Sud”, Serghei Bratchuk, a remarcat că în regiunea Odesa raidul aerian a durat 3 ore și 53 de minute. „Inamicul a încercat să atace sudul regiunii noastre. Sistemele de apărare aeriană au funcționat, dar, din păcate, există și o lovitură în infrastructura corespunzătoare”, a spus el într-un mesaj video.

Potrivit acestuia, rușii continuă să lovească țintele civile și cerealele ucrainene. Bratchuk și-a exprimat speranța că va apărea în viitorul apropiat un nou acord de cereale într-un nou format, cu garanții de securitate.

La rândul său, șefa centrului comun de presă al Comandamentului Operațional „Sud”, Natalia Gumeniuk, a spus că forțele armate ale Rusiei și-au îndreptat atacul folosind drone de tip Shahed la instalațiile portuare dunărene. „Porturile de pe toată coasta Dunării erau amenințate. Trei drone au fost distruse de forțele de apărare aeriană, dar, din păcate, a avut loc o lovitură într-unul dintre porturi – într-un hangar agricol în care erau depozitate cereale și alte câteva depozite pentru alte tipuri de mărfuri au fost avariate”, a spus ea.

Gumenyuk a mai adăugat că anumite instalații portuare au fost avariate, în special, macarale care asigură funcționarea portului. „Există informații despre trei muncitori răniți ai portului”, a spus Gumeniuk.

Între timp, autoritățile pro-ruse din Crimeea anexată anunță că Rusia a lansat, în această noapte, un atac asupra regiunii. 11 drone au fost doborâte, a informat șeful peninsulei anexate Serghei Aksionov, citat de Meduza.

„A fost o lovitură într-un depozit de muniții din districtul Dzhankoy. De asemenea, epavele UAV au deteriorat o casă privată din districtul Kirovsky”, scrie oficialul pe canalul său Telegram.

Potrivit lui Aksenov, „din motive de securitate” a fost suspendată circulația trenurilor pe calea ferată în regiunea Dzhankoy din Crimeea și de-a lungul autostrăzii Dzhankoy-Simferopol. De asemenea, autoritățile ruse din Crimeea anunță că au decis să evacueze populația din satele din districtul Dzhankoy, pe o rază de 5 kilometri de la locul incendiului, către centrele de cazare temporară. Potrivit informațiilor preliminare, nu există victime.

Nici Rusia, nici Ucraina, nu au comentat deocamdată atacurile din Crimeea și Odesa.

De menționat că atacurile asupra Crimeei și a Odesei s-au intensificat, după ce Ucraina a atacat pe 17 iulie cu drone Podul Kerci din Crimeea anexată, provocând o explozie de proporție, soldată cu victime.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: