Rusia anunță „regim de tăcere” în câteva orașe din Ucraina pentru a evacua civili. Kievul consideră propunerea drept inacceptabilă
Full Article 2 minutes read

Rusia anunță „regim de tăcere” în câteva orașe din Ucraina pentru a evacua civili. Kievul consideră propunerea drept inacceptabilă

Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat, pe 7 martie, despre organizarea unor coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene. Pentru aceasta, începând cu ora 10:00, Rusia a anunțat „regim de tăcere”. La rândul lor, autoritățile din Ucraina consideră inacceptabilă opțiunea de deschidere a coridoarelor propusă de Rusia.

„Regimul de tăcere” va fi aplicat pentru locuitorii orașelor Kiev, Mariupol, Harkov și Sumi. Potrivit comunicatului emis de reprezentanții Rusiei, regimul este aplicat la solicitarea personală a președintelui Franței și președintelui Federației Ruse.

Autoritățile din Ucraina consideră inacceptabilă opțiunea de deschidere a coridoarelor propusă de Rusia.

„Nu vor pleca oamenii noștri din Ivankov, Dymer, Vyshgorod, din apropierea Kievului în Belarus, pentru a zbura apoi cu avionul în Rusia”, a declarat vicepremierul Ucrainei, Irina Vereșciuk.

Amintim că pe 5 martie, Rusia la fel a declarat „regim de tăcere” pentru a deschide coridoare umanitare din Ucraina. Totuși, regimul a fost încălcat în aceeași zi. Ucraina a declarat că Rusia și-a încălcat obligațiile și a tras în orașul Volnovakha, în loc să organizeze un coridor umanitar pentru evacuarea civililor. În același timp, Rusia declarat că nimeni nu a venit la Mariupol și Volnovakha pentru a fi evacuați și a dat vina pe autoritățile ucrainene.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: