Rusia propune blocarea rețelei Facebook „cel puțin” pe durata războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Rusia propune blocarea rețelei Facebook „cel puțin” pe durata războiului din Ucraina

Șeful Consiliului pentru drepturile omului pe lângă președintele Federației Ruse a propus blocarea rețelei Facebook „cel puțin pe durata desfășurării operațiunii militare speciale” din Ucraina, informează RBC.

Potrivit lui Valerii Fadeev, inițiativa are drept scop „protejarea drepturilor omului”.

Nu este vorba despre libertatea de exprimare – este vorba despre încălcarea dreptului la accesul unei informații adevărate, din surse sigure. Am putea intensifica munca în ceea ce privește explicarea scopului acestei operațiuni”, a argumentat acesta.

Oficialul rus a mai spus că, în prezent, mulți oameni ar încerca să găsească informații pe rețelele de socializare, iar unele platforme, în primul rând Facebook, ar avea o poziție „subiectivă”.

Pe 25 februarie, Procuratura Generală a Rusiei, în comun cu Ministerul de Externe, a decis că Facebook este „implicat în încălcarea drepturilor și libertăților omului și implicit ale cetățenilor ruși”.

În conformitate cu decizia Procuraturii Generale cu privire la rețeaua socială Facebook, din 25 februarie 2022, Roskomnadzor, în conformitate cu legea, adoptă măsuri cu privire la restricționarea accesului”, se arată în decizie.

Amintim că, anterior, compania Meta a anunțat că va interzice presei ruse de stat să mai ruleze reclame sau să facă bani pe Facebook oriunde în lume.

„De asemenea continuăm să aplicăm etichete pe media de stat a Rusiei”, a scris, pe Twitter, șeful politicii de securitate din cadrul Meta. „Aceste schimbări au început deja să fie aplicate și vor continua în weekend”, informează Digi24.

Mai multe detalii despre tot ce se întâmplă în țara vecină puteți citi în live textul A cincea zi de război în Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: