Rușii au lovit cu rachete un bloc cu 9 etaje din Herson: Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte 12 – rănite
Full Article 1 minutes read

Rușii au lovit cu rachete un bloc cu 9 etaje din Herson: Cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alte 12 – rănite

Cel puțin o persoană a decedat, iar alte 12 au fost rănite, în urma unui atac cu rachete asupra unui bloc de locuit cu 9 etaje din regiunea ucraineană Herson, scrie Ukrainskaia Pravda. În urma atacului, blocul de locuit a fost cuprins de flăcări.

„O noapte grea pentru Herson. Armata rusă a continuat să acopere cu foc casele locuitorilor din Herson din partea centrală a orașului”, a scris șeful districtului militar regional Herson, Alexander Prokudin.

Potrivit autorităților regionale, rușii au început să atace Hersonul la puțin timp după miezul nopții. Ținta atacurilor au fost zonele rezidențiale. În urma bombardamentelor, care au durat mai multe ore, mai mulți salvatori, dar și civili – bătrâni sau persoane cu dezabilități –au fost grav răniți sau au decedat.

Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andrei Ermak, a precizat că atacul armatei ruse asupra clădirii cu 9 etaje din Herson s-a soldat cu un incendiu de proporții. Potrivit autorităților ucrainene, cel puțin 12 persoane au fost rănite.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: