S-a majorat limita pentru producerea energiei regenerabile. Spînu: Mai mulți consumatori își vor instala panouri fotovoltaice
Full Article 1 minutes read

S-a majorat limita pentru producerea energiei regenerabile. Spînu: Mai mulți consumatori își vor instala panouri fotovoltaice

Autoritățile își doresc să susțină instalarea centralelor electrice destinate consumului propriu. Astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a majorat, de la 5% la 10%, limita de capacitate pentru persoanele fizice și juridice care pot produce energie din surse regenerabile în schema de sprijin contorizare netă.

Vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, spune că odată cu majorarea acestei limite, un număr mai mare de consumatori finali, inclusiv consumatori casnici, vor avea posibilitatea să instaleze panouri fotovoltaice, surplusul lunar fiind livrat în rețeaua electrică.

ANRE declară că furnizorul cu care sunt încheiate contracte va duce evidența acestor cantități și anual, la sfârșitul lunii martie, va achita, după caz, consumatorilor finali respectivi diferența acumulată pe parcursul unui an.

Până la moment, au fost racordate la rețea centrale electrice fotovoltaice cu o putere sumară de 16,8 MW și emise avize de racordare cu o putere sumară de 62,0 MW. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: