S-au echipat cu cagule și cuțit pentru a jefui doi bătrâni din Căușeni VIDEO
Full Article 2 minutes read

S-au echipat cu cagule și cuțit pentru a jefui doi bătrâni din Căușeni VIDEO

Doi bătrâni din Căușeni s-au pomenit în gospodăria lor, aproape de miezul nopții, cu doi tineri. Ultimii – cu cagule, lipici și cuțit – urmau să-i lase pe bătrâni fără 100 000 lei. Înainte de aceasta, tinerii au fost informați că bătrânii ar avea acești bani de mai mulți deținuți din penitenciare. Totuși, oamenii legii le-au deconspirat planul și au reținut tinerii în momentul când aceștia au pătruns în gospodăria bătrânilor. Informația a fost comunicată, în dimineața zilei de 11 septembrie, de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Reprezentanții PCCOCS au menționat că doi tineri de 18 și 23 de ani au fost reținuți înainte să atace doi bătrâni din raionul Căușeni.

Se menționează că tinerii, la indicația unor deținuți din penitenciar, au pătruns în casa unor bătrâni din satul Ursoaia pentru a-i „agresa fizic și să-i lipsească de 100.000 lei”. Înainte de aceasta, au comunicat reprezentanții PCCOCS, membrii unui grup criminal organizat dirijat din penitenciare au informat tinerii că bătrânii ar avea această sumă de bani.

„Prin urmare, aceștia și-au pregătit cagule, lipici și cuțitul pentru ca să comită atacul tâlhăresc. Totuși, oamenii legii le-au deconspirat planul infracțional bine organizat, iar aproape de miezul nopții din 5 septembrie 2024, când bănuiții au pătruns forțat în gospodăria familiei, au fost reținuți, cu suportul Inspectoratului de poliție Căușeni și a angajaților „Fulger”, fără ca bănuiții să le poată cauza daune victimelor ori să-i agreseze fizic”, au declarat reprezentanții Procuraturii.

Tinerii, la solicitarea PCCOCS, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Investigațiile penale continuă, inclusiv în deconspirarea altor membri ai grupului criminal organizat, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, au precizat reprezentanții PCCOCS.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: