S-au încheiat Jocurile Paralimpice: Moldova, pe locul 73 în clasamentul final. Cine a purtat drapelul țării la Paris VIDEO
Full Article 2 minutes read

S-au încheiat Jocurile Paralimpice: Moldova, pe locul 73 în clasamentul final. Cine a purtat drapelul țării la Paris VIDEO

Republica Moldova a încheiat Jocurile Paralimpice de la Paris pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări. Pe 8 septembrie a avut loc ceremonia de închidere a celei de-a XVII-a ediție a Jocurilor Paralimpice. La festivitate, sportivii Ion Basoc și Ina Cernei au purtat drapelul Republicii Moldova. 

În seara zilei de 8 septembrie, pe stadionul Stade de France din Paris, a avut loc ceremonia de închidere a celei de-a XVII-a ediție a Jocurilor Paralimpice.

Ministerul Educației și Cercetării de la Chișinău a declarat că, la festivitatea de închidere, sportivii Ion Basoc și Ina Cernei au purtat drapelul Republicii Moldova.

Amintim că lotul național paralimpic a obținut două medalii la această ediție, ambele la proba para judo. Una de argint prin Ion Basoc (+90kg) și alta de bronz prin Oleg Crețul (-90kg).

„Cu aceste rezultate, Republica Moldova încheie Jocurile Paralimpice pe locul 73, dintr-un total de 184 de țări. Cele mai multe medalii – 220, dintre care 94 de aur, au fost cucerite de echipa Chinei. Pe locul doi s-a situat echipa Marii Britanii, cu 124 de medalii obținute, 49 fiind de aur, Statele Unite s-a clasat pe locul trei al clasamentului final, cu 105 medalii din care 36 de aur”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Jocurile Paralimpice de la Paris s-au desfășurat în perioada 28 august – 8 septembrie și au întrunit circa 5000 de sportivi, care au concurat la 22 de discipline sportive. Republica Moldova a fost reprezentată la Jocurile Paralimpice de Oleg Crețul, Ion Basoc, Ina Cernei, Gheorghe Spînu și Larisa Marinenkova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: