Salvatorii au recuperat din râul Nistru corpul neînsuflețit al unui minor
Full Article 2 minutes read

Salvatorii au recuperat din râul Nistru corpul neînsuflețit al unui minor

Corpul neînsuflețit al unui adolescent de 17 ani a fost recuperat din râul Nistru de către agajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). Minorul fusese dat dispărut în ajun.

Cazul a avut loc în localitatea Slobozia Dușca, raionul Criuleni. Potrivit sătenilor, minorul a intrat în apă și nu a mai ieșit. La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor de căutare, au fost trimiși scafandrierii Direcției Regionale Căutare salvare nr.1 din municipiul Chișinău, care au început operațiunea la ora 7.00.

Corpul neînsuflețit al băiatului a fost recuperat de salvatori la ora 8:47, a doua zi. Acesta a fost găsit la adâncimea de 3 metri și distanța de 20 metri de la mal. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Salvatorii îndemnă oamenii să nu meargă la scăldat în locuri neamenajate cu stații de salvare. Să evite malurile abrupte ale râurilor și locurile adânci. Mai mult, specialiștii îndemnă oamenii care au în grijă minori să-i supravegheze strict și să nu le permită scăldatul în locuri neautorizate, de unii singuri, sau în grup fără monitorizarea persoanelor mature.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2022, în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 6 persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: