Sandu și Iohannis acordă înaltul patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești
Full Article 2 minutes read

Sandu și Iohannis acordă înaltul patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va acorda, împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, pentru al patrulea an consecutiv, înaltul patronaj pentru Reuniunea Teatrelor Naționale Românești. Șefa statului a adresat pe 27 martie un mesaj de felicitare tuturor oamenilor de teatru, care valorifică și contribuie la unitatea culturală a celor două maluri de Prut prin munca lor.

„Reuniunea Teatrelor Naționale Românești este încă un pod peste Prut, care ne apropie și mai mult, este un moment în care celebrăm relația tot mai strânsă dintre Chișinău și București, inclusiv în această zi importantă pentru toți românii care sărbătoresc 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Pe lângă faptul că este principalul partener politic și economic, România este cel mai puternic avocat al nostru în Uniunea Europeană și în procesul de asigurare a păcii și bunăstării la noi acasă”, a declarat Maia Sandu, potrivit unui comunicat emis de Președinție.

Cea de-a IX-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești se va desfășura la Chișinău, în perioada 11-22 septembrie 2024. Evenimentul va fi organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: