Sandu și Zelenski, în vizită la Atena: Vor participa la o reuniune de lucru a șefilor de stat
Full Article 2 minutes read

Sandu și Zelenski, în vizită la Atena: Vor participa la o reuniune de lucru a șefilor de stat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul său ucrainean Vladimir Zelenski se află într-o vizită de lucru la Atena. Cei doi șefi de stat au fost invitați de prim-ministrul Republicii Elene, Kyriákos Mitsotákis. Liderii de la Chișinău și Kiev vor participa la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de Premierul Mitsotákis.

„Agenda întrevederii – tot ceea ce putem face împreună pentru a proteja viața și libertatea oamenilor din casa noastră europeană comună. Summitul Ucraina-Balcani: întâlnire comună cu liderii balcanici, coordonarea integrării europene și euro-atlantice, cooperare în apărare, securitate”, a scris Zelenski într-o postare pe Telegram despre vizita sa la Atena.

Potrivit Aгентство, premierul grec se va întâlni cu liderii balcanici până marți, iar luni seară va avea o cină informală, la care vor fi prezenți și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel.

La reuniune au mai fost invitați președinții Serbiei, Muntenegrului și României, prim-miniștrii din Kosovo, Macedonia de Nord, Bulgaria și Croația, precum și președintele consiliului de miniștri al Bosniei și Herțegovinei, a informat printr-un comunicat de presă biroul lui Mitsotákis.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: