Săptămâna a început cu o alertă falsă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție
Full Article 2 minutes read

Săptămâna a început cu o alertă falsă cu bombă la Curtea Supremă de Justiție

Săptămâna a început cu o nouă alertă cu bombă. De această dată la Curtea Supremă de Justiție. Pentru NM, reprezentanții Direcției de Poliție a municipiului Chișinău au anunțat că alerta s-a dovedit a fi falsă. 

Svetlana Scripnic, ofițeră de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, a spus că polițiștii nu au depistat obiecte sau substanțe explozibile.

Totodată, ofițerii secției investigare infracțiuni și urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acțiuni în vederea identificării autorului alertei cu bombă.

Pe caz a fost inițiat un proces penal, iar persoana culpabilă de infracțiune riscă amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

De menționat că în ultima perioadă în Republica Moldova se înregistrează tot mai multe apeluri false despre minări. Au fost recepționate mesaje despre „bombe” la parlament, guvern, centre comerciale, spitale și aeroport. Informațiile nu s-au confirmat.

Pe 14 iulie, Procuratura Generală anunța că, sub conducerea PCCOCS, va examina într-o procedură unică denunțurile false din 5 iulie privind atentatele cu bombă. Mai mult, procurorul general a constituit un grup de anchetă pentru investigarea cazului.

Pe 15 iulie, Procuratura Chișinău, oficiul Buiucani, anunța că l-a identificat pe unul din autorii alertelor false cu bombă. Acesta ar fi anunțat că în incinta unui bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei s-ar fi aflat dispozitive explozibile.

Apelul a fost efectuat de un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 37 ani, care se află la evidența medicului psihiatru. „Persoana a fost reținută și în privința ei a fost dispusă efectuarea expertizei psihiatrico-psihologice în condiții de staționar”, comunica Procuratura.

La fel a fost pornită urmărirea penală cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicare mincinoasă cu bună-știință despre actul de terorism. Legea penală prevede pedepse sub formă de amendă (până la 42500 lei), muncă neremunerată în folosul comunității (până la 240 ore) sau închisoarea de până la 2 ani.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: