Șapte focare de gripă aviară – înregistrate în Moldova, timp de doar 3 zile 
Full Article 1 minutes read

Șapte focare de gripă aviară – înregistrate în Moldova, timp de doar 3 zile 

Timp de trei zile, pe teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate 7 focare noi de gripă aviară. Acestea au fost depistate în gospodării din raioanele Nisporeni și Edineț. Informația a fost comunicată, pe 1 octombrie, de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). 

Agenția a raportat că, în perioada 25-27 septembrie, au fost înregistrate șapte focare de influență aviară: 2 – în localitatea Marinici, alte 2 – în localitatea Heleșteni, un focar – în localitatea Călimănești, iar alte 2 focare – în localitatea Goleni.

„Toate cazurile au fost depistate în gospodării nonprofesionale”, au comunicat reprezentanții ANSA.

Pe 23 septembrie, ANSA anunța despre depistarea gripei aviare la cadavre de păsări domestice din localitatea Heleșteni, raionul Nisporeni.

Agenția a îndemnat gospodăriile din Moldova să adopte măsuri preventive pentru a limita răspândirea bolii: să restricționeze accesul păsărilor pe luciurile apelor sau în afara gospodăriilor (imașuri, lacuri, râuri etc.), precum și să evite contactul acestora cu alte păsări.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: