„Sărbători luminoase”. Maia Sandu, mesaj pentru creștinii care sărbătoresc Paștele catolic
Full Article 40 second read

„Sărbători luminoase”. Maia Sandu, mesaj pentru creștinii care sărbătoresc Paștele catolic

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a felicitat creștinii care sărbătoresc astăzi Paștele catolic. Menționăm, Paștele catolic în acest an este cu cinci săptămâni mai devreme decât cel ortodox. 

„Paște binecuvântat le doresc tuturor creștinilor romano-catolici, protestanți și enoriași ai Bisericii Apostolice Armene care sărbătoresc astăzi Învierea Domnului! Sărbători luminoase!”, a scris șefa statului pe rețelele de socializare.

În 2023, Paştele ortodox a fost sărbătorit pe 16 aprilie, în timp ce Paştele catolic a fost o săptămână mai devreme – pe 9 aprilie. Precizăm, în 2024, Paștele ortodox va fi marcat pe 5 mai, iar cel catolic – astăzi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: