Schemă de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid. Trei persoane au fost reținute, inclusiv lucrători medicali
Full Article 2 minutes read

Schemă de corupție la eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid. Trei persoane au fost reținute, inclusiv lucrători medicali

Trei intermediari au fost reținuți de CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar complex ce vizează acțiuni de pretindere și primire de mită pentru eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

Potrivit CNA, intermediarii găseau în cercurile lor doritori de a se vaccina, pe care îi direcționau la angajații medicali. Aceștia din urmă mimau imunizarea, distrugând vaccinurile contra COVID-19.

Datele anchetei arată că, sumele pretinse și primite variau între 4000 și 6000 de lei, pentru un certificat, bani ce erau distribuiți corespunzător rolului fiecărui participant în schema infracțională.

„În vederea fortificării probatoriului, ofițerii anticorupție au descins cu percheziții la trei instituții medicale, unde au fost ridicate mai multe documente și la domiciliile suspecților, unde au fost găsite și ridicate certificate de vaccinare, în original, ștampilate și semnate de medici, buletine de identitate în original și mijloace bănești, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Percheziționați corporal au fost și 4 beneficiari ai certificatelor de vaccinare contrafăcute”, precizează CNA.

La moment, în vizor se află mai multe persoane, inclusiv lucrători medicali, iar trei intermediari au fost deja reținuți și urmează să fie plasați în izolatorul CNA. Aceștia sunt cercetați pentru trafic de influență și riscă până la 7 ani de detenție sau amendă pe până la 200.000 de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: