Schemă de obținere ilicită a permiselor de conducere la Comrat. Patru persoane percepeau câte 1 300 de euro și 4 000 de lei
Full Article 2 minutes read

Schemă de obținere ilicită a permiselor de conducere la Comrat. Patru persoane percepeau câte 1 300 de euro și 4 000 de lei

Centru Național Anticorupție (CNA) investighează un caz de trafic de influență la Comrat, privind intermedierea procesului de obținere frauduloasă a permiselor de conducere. Pe 11 iunie, ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții, în cadrul cărora au ridicat 80 000 de lei, și au reținut patru suspecți. 

Potrivit unui comunicat publicat de CNA, unul dintre bănuiți care ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto din Comrat și că îi poate determina, contra 1 300 de euro, să favorizeze pe unul dintre candidați să susțină cu succes examenul auto la categoria C. De asemenea, acesta ar fi pretins 4 000 de lei pentru pregătirea pachetului de documente necesare – certificatul medical și certificatul privind executarea orelor de practică suplimentare – fără prezența fizică a candidatului.

Pe caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influență.

În cadrul urmăririi penale, sub controlul CNA au fost transmise 1 000 de euro și 4 000 de lei, stabilindu-se că bănuitul ar fi în contact cu mai mulți complici care i-ar furniza date despre doritorii de a obține permise de conducere eludând procedurile legale. Astăzi, au fost efectuate percheziții la 3 complici ai bănuitului, în urma cărora au fost ridicate 80 de mii de lei, în diferită valută, proveniența cărora urmează a fi stabilită, dar și certificate medicale și de absolvire a școlilor auto, eliberate pe numele unor persoane terțe. În prezent, patru persoane sunt reținute pentru 72 de ore și urmează a fi plasate în izolator.

Acțiunile de urmărire penală au loc sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Cahul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: