Scrisoarea Maiei Sandu către Ilham Aliev, după ce a fost reales președinte al Azerbaidjanului: „Vă doresc noi realizări”
Full Article 2 minutes read

Scrisoarea Maiei Sandu către Ilham Aliev, după ce a fost reales președinte al Azerbaidjanului: „Vă doresc noi realizări”

Președinta Maia Sandu i-a trimis o scrisoare lui Ilham Aliev, în care îl felicită cu ocazia realegerii sale în funcția de președinte al Azerbaidjanului. În mesajul său, șefa statului a făcut apel la aprofundarea relațiilor bilaterale moldo-azere. Textul scrisorii a fost publicat pe site-ul președinției de la Baku.

Acceptați sincerele mele felicitări cu ocazia realegerii dvs în funcția de președinte al Republicii Azerbaidjan. Vă doresc dvs și poporului azer pace și prosperitate. Sper că relațiile tradiționale de prietenie dintre Moldova și Azerbaidjan, bazate pe principiile respectului și încrederii reciproce, vor servi în continuare drept bază pentru dezvoltarea cooperării dintre țările noastre. Aș dori să subliniez caracterul constructiv al dialogului politic dintre statele noastre și să reafirm deschiderea țării mele pentru aprofundarea relațiilor bilaterale. Sunt convinsă că, prin eforturi comune, vom reuși să intensificăm în continuare cooperarea dintre Moldova și Azerbaidjan în domeniile comercial-economic, investițional, energetic și agricol, în interesul cetățenilor din țările noastre. Excelență, vă doresc noi succese și realizări în activitățile din cea mai înaltă funcție de stat, vă rog să acceptați omagii cordiale”, se arată în scrisoare.

Scrisoarea Maiei Sandu către Ilham Aliev, după ce a fost reales președinte al Azerbaidjanului: „Vă doresc noi realizări”

(UPDATE 11:10) Administrația prezidențială de la Chișinău a anunțat că șefa statului a avut pe 13 februarie o conversație cu omologul său azer, Ilham Aliev.

Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat astăzi la telefon cu Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, după ce acesta a câștigat cel de-al cincilea mandat. Oficialii au vorbit despre bunele relații între țările noastre, continuarea parteneriatului în domeniile energetic și cel economic, și despre securitatea și cooperarea regională”, au comunicat reprezentanții președinției.

***

Ilham Aliev, aflat la putere din anul 2003, a fost reales în funcția de președinte al Azerbaidjanului pe 8 februarie. Politicianul a câștigat scrutinul prezidențial cu peste 90% din voturi. Partidele de opoziție au calificat scrutinul ca fiind „o farsă”, iar observatorii internaționali au numit votul „nici liber, nici corect”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: