Secția de control şi protecție a animalelor din cadrul Primăriei Chișinău are un nou șef
Full Article 2 minutes read

Secția de control şi protecție a animalelor din cadrul Primăriei Chișinău are un nou șef

Secția de control şi protecție a animalelor din cadrul Direcției generale locativ-comunale și amenajare (DGLCA) a Primăriei Chișinău are un nou șef. Este vorba despre Ecaterina Pagu. Fostul șef interimar al secției, Vitalii Voznoi, s-a clasat pe locul trei în urma concursului. 

Ecaterina Pagu a lucrat în cadrul secției în calitate de voluntar, iar ulterior a fost angajată.

Anterior, mai mulți activiști civici au protestat față de numirea lui Vitalii Voznoi în funcția de șef interimar al secției, pe motiv că numirea a fost neregulamentară. Aceștia au solicitat demiterea șefului DGLCA, Ion Burdiumov, pe motiv că ar promova în funcții oameni loaiali, în loc să selecteze profesioniști

Într-o conferință de presă Iana Verber, o  activistă care promovează drepturile animalelor, a afirmat că locuitorii orașului au rămas fără posibilitatea de a-și steriliza gratuit animalele de companie, din cauza organizării defectuoase a tenderului de selectare a clinicii veterinare. În consecință, rămân nesterilizate 450 de animale pe lună, care se înmulțesc și apoi ajung în stradă. Iana Verber a mai spus că inițial era prevăzut că toți doritorii pot accesa serviciile de sterilizare gratuită a animalelor în cadrul proiectului. După schimbarea acestuia de către Vitalie Voznoi, această facilitate a rămas doar pentru familiile cu venituri mici. Totodată, nu au fost formulate criterii clare de eligibilitate.

De cealaltă parte, Vitalii Voznoi susținea că numirea sa în funcția de șef interimar al secției a fost legală. Pe 18 iunie, acesta a declarat pentru IPN că, de la începutul lunii iunie, în sectoarele Râșcani și Ciocana ale capitalei au fost capturați și sterilizați circa 200 de câini fără stăpân. Animalele au fost vaccinate contra rabiei și au fost întoarse acolo de unde au fost prinse. Proiectul de decizie cu privire la implementarea proiectului-pilot privind capturarea, transportarea, evidența, sterilizarea, vaccinarea și ciparea câinilor fără stăpân a fost votat la şedinţa Consiliului municipal Chișinău din 31 martie. În urma unor licitații, în sectoarele Râșcani și Ciocana a fost desemnată câștigătoare o clinică veterinară, iar la Botanica, Centru și Buiucani – altă clinică veterinară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: