Secțiile de votare din Bălți s-au închis. Care a fost prezența la urnele de vot?
Full Article 1 minutes read

Secțiile de votare din Bălți s-au închis. Care a fost prezența la urnele de vot?

Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că, la ora 21:00, s-a încheiat procesul de votare în toate secțiile deschise în municipiul Bălți, unde astăzi a fost organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar.

În baza informațiilor deținute de CEC, prezența la urnele de vot în municipiul Bălți este de 10 209 de persoane sau 9,98%.

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri. În caz de paritate de voturi, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

În cele ce urmează, birourile electorale ale secțiilor de votare vor începe numărarea voturilor și după întocmirea proceselor-verbale, CEC va prezenta rezultatele preliminare ale scrutinului de astăzi.

Menționăm că informația poartă un caracter preliminar, până când la Comisia Electorală Centrală vor fi prezentate documentele electorale în original.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: