Ședință matinală la parlament. Grecianîi cere guvernului să grăbească achiziționarea lotului de 1 mln de vaccinuri
Full Article 2 minutes read

Ședință matinală la parlament. Grecianîi cere guvernului să grăbească achiziționarea lotului de 1 mln de vaccinuri

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, i-a convocat în ședință, în dimineața de 5 martie, pe prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, secretarul de stat de la Ministerul finanțelor Tatiana Ivanicichina, secretarul de stat de la Ministerul sănătății, muncii și protecției sociale Tatiana Zatîc. Oficialii au discutat despre acțiunile în vederea demarării achiziționării lotului de vaccin anticoronavirus.

La ședință a participat consiliera Președintelui Parlamentului Viorica Dumbrăveanu.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a informat că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de cca 1 milion de doze de vaccin. În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se impun pentru procurarea acestora.

Președintele Parlamentului a subliniat că este foarte important ca toate procedurile să fie finalizate cât mai rapid și cât mai curând să fie lansat procesul de vaccinare în masă a tuturor categoriilor de cetățeni. Totodată, s-a accentuat despre necesitatea asigurării transparenței și respectării rigorilor normative la toate etapele achiziției publice.

***

O ședință cu același subiect s-a desfășurat pe 1 martie, când speakerul legislativului  a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor.

Atunci, la întrevedere, au participat guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Amintim că, potrivit documentelor publicate recent de fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu, guvernul a alocat în bugetul pentru anul 2021 suma de 15 mln de lei pentru cumpărarea vaccinurilor anti-Covid. Din calculele NM, banii alocați ar fi suficienți pentru imunizarea a numai 62 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: