Greceanîi cere guvernului să cumpere 1 mln de doze de vaccin anti-COVID
Full Article 1 minutes read

Greceanîi cere guvernului să cumpere 1 mln de doze de vaccin anti-COVID

Președintele parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat membrii guvernului în exercițiu, în frunte cu prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, într-o ședință de lucru.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe 1 martie, președinta parlamentului a solicitat identificarea de urgență a posibilității de achiziționare a unui lot de 1 milion de doze de vaccin pentru imunizarea cetățenilor.

La rândul său, premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a raportat că această solicitare va fi examinată de urgență, urmând să fie inițiată procedura de achiziție publică pentru  procurarea vaccinelor din sursele Fondurilor de asigurare obligatorie de asistenta medicala, precum si fondul de rezerva al Guvernului.

La întrevedere au participat guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, și primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

***

Amintim că, potrivit documentelor publicate recent de fostul ministru al Sănătății Viorica Dumbrăveanu, guvernul a alocat în bugetul pentru anul 2021 suma de 15 mln de lei pentru cumpărarea vaccinurilor anti-Covid. Din calculele NM, banii alocați ar fi suficienți pentru imunizarea a numai 62 de mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: