Șefa diplomației române, în Consiliul de Securitate ONU: Stabilitatea R. Moldova este „crucială”
Full Article 2 minutes read

Șefa diplomației române, în Consiliul de Securitate ONU: Stabilitatea R. Moldova este „crucială”

Ministra de Externe a României, Luminița Odobescu, a participat marți în delegația condusă de către președintele Klaus Iohannis la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), context în care a participat și la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în care a evidențiat sprijinul României pentru formula de pace propusă de președintele Ucrainei și a subliniat importanța sprijinului pentru Republica Moldova, scrie Calea Europeană.

Șefa diplomației române a arătat că România acordă sprijin și va continua să fie alături și de Republica Moldova, a cărei stabilitate este crucială pentru întreaga regiune. 

De asemenea a participat și la dineul în format transatlantic găzduit de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken. A reiterat, în acest cadru, importanța unității transatlantice în gestionarea provocărilor globale. A accentuat necesitatea unei abordări transatlantice coordonate în regiunea Mării Negre, sprijinirea Ucrainei și susținerea Republicii Moldova în combaterea tacticilor hibride ale Moscovei. 

Menționăm că și vicepremierul Mihai Popșoi, participă la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. Sesiunea, se desfășoară la New York, în perioada 23-27 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: