Președinta în exercițiu a OSCE va efectua o vizită oficială la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Președinta în exercițiu a OSCE va efectua o vizită oficială la Chișinău

Șefa diplomației suedeze Ann Linde va efectua pe 6 octombrie, o vizită de lucru în Republica Moldova în capacitatea de președintă în exercițiu a OSCE, anunță Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Oficiala va avea întrevederi cu omologul moldovean, Nicu Popescu, președintele Maia Sandu, prim-ministrul Natalia Gavrilița și vicepremierul pentru reintegrare Vladislav Kulminski.

În cadrul întrevederilor, oficialii vor discuta despre procesul de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum și aspecte de securitate regională de pe agenda OSCE.

De asemenea, prilejul vizitei va oferi posibilitatea de a discuta prioritățile de pe agenda bilaterală și modalitățile de intensificare a dialogului moldo-suedez.

Misiunea OSCE în Moldova informează și despre faptul că Ann Linde va efectua o vizită de lucru și la Tiraspol, unde se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselsky și cu reprezentantul politic în procesul de negociere Vitaly Ignatiev. De asemenea, ea se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile.

Amintim că președinta în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe al Suediei a mai fost în Republica Moldova în luna februarie a anului curent.

„OSCE și Misiunea sa în Moldova rămân vitale în apropierea procesului de reglementare transnistreană de rezoluția sa. În timpul vizitei mele, am fost încurajată de mesajele clare în sprijinul acestui proces. Cu toate acestea, provocările rămân, iar pașii mici, dar concreți, sunt importanți pentru a ne menține pe drumul cel bun”, a declarat atunci oficiala.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: