Șefa Serviciului raional de arhivă Soroca și o asistentă socială, reținute pentru mită de €11 mii
Full Article 1 minutes read

Șefa Serviciului raional de arhivă Soroca și o asistentă socială, reținute pentru mită de €11 mii

Șefa Serviciului raional de arhivă Soroca și o asistentă socială au fost reținute, pe 22 martie, de ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA și procurorii anticorupție într-o cauză penală, pornită pe trafic de influență. Funcționarele sunt bănuite că ar fi extorcat și primit 11 000 de euro de la mama unui inculpat pentru „a rezolva” un dosar penal privind circulația ilegală a drogurilor, care se afla în instanța de judecată. 

Potrivit denunțătorului, cele două bănuite ar fi susținut că pot influența magistratul, în gestiunea căruia se afla dosarul și că îl pot determina să adopte o sentință mai blândă în privința inculpatului. Pentru serviciile judecătorului, dar și celor de intermediere, femeile ar fi pretins și primit 11 000 de euro.

În această dimineață, funcționarele au fost reținute pentru 72 de ore, urmare a perchezițiilor desfășurate de ofițerii și procurorii anticorupție. Dacă vor fi găsite vinovate de trafic de influență, ele riscă o pedeapsă de până la 7 ani de privațiune de libertate sau amendă penală de până la 200 000 de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: