Șefa statului, despre eventuale remanieri în Guvern: „Sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai încet”
Full Article 2 minutes read

Șefa statului, despre eventuale remanieri în Guvern: „Sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai încet”

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu admite că în unele ministere „lucrurile se mișcă mai puțin bine”. Totuși, aceasta susține că, deși are o opinie, decizia cu privire la eventuale remanieri îi aparține premierului Natalia Gavrilița. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 20 mai a emisiunii „Bună seara cu Mircea Surdu” de la postul național de televiziune.

Întrebată ce părere are despre criticile opoziției și a unor partide extraparlamentare, care susțin că unii miniștri ar trebuie demiși, Maia Sandu a răspuns: „Este adevărat că sunt ministere în care lucrurile se mișcă mai repede și sunt ministere unde lucrurile se mișcă mai încet. Dar este prerogativa doamnei prim-ministru să decidă dacă vrea sau nu să schimbe și când vrea să schimbe. Să-i lăsăm această prerogativă. Bine înțeles că discutăm, am propria opinie despre unde lucrurile se mișcă mai bine și unde mai puțin bine. Dar este responsabilitatea doamne prim-ministru și dacă va decide să facă schimbări, ea le va anunța”.

Amintim că, în ultimele zile, opoziția parlamentară a organizat mai multe proteste și a solicitat demisia Guvernului. Cea mai recentă demonstrație a avut loc pe 20 mai: Partidul Socialiștilor și Partidul „ȘOR” a protestat în fața sediului Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), iar Partidul Socialiștilor – la Ministerul Agriculturii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: