VIDEO Socialiștii și comuniștii iar protestează separat. PCRM și „ȘOR” la ANRE, iar PSRM la Ministerul Agriculturii
Full Article 2 minutes read

VIDEO Socialiștii și comuniștii iar protestează separat. PCRM și „ȘOR” la ANRE, iar PSRM la Ministerul Agriculturii

Reprezentanții PSRM au organizat, pe 20 mai, o acțiune de protest în fața sediului central al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Manifestanții și-au arătat dezacordul cu privire la majorarea prețurilor la produsele alimentare. Astfel, dacă socialiștii într-un comunicat emis presei declară că acțiunea lor a luat sfârșit atunci PCRM și Partidul „ȘOR” abia au început protestul. Cei din urmă sunt în fața ANRE.

„Vrem ca Maia Sandu și toți ceilalți care au adus vremurilor rele să-și dea demisia și, în genere, să părăsească țara noastră. Aceasta este cea mai rușinoasă clădire din țara noastră. Am venit aici ca oamenii aceștia să părăsească fotoliile lor”, a spus deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, în fața ANRE.

De cealaltă parte, socialiștii, în fața Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare au declarat că „nu se iau măsuri de sprijinire a agricultorilor și de stopare a creșterii galopante a prețurilor la produsele alimentare”. Totodată, participanții la miting au cerut demisia conducerii Ministerului Agriculturii și a întregului Guvern.

***

Pe 19 mai, mai mulți deputați, consilieri municipali, membri și susținători ai PSRM au organizat o acțiune de protest în fața Guvernului. Aceștia au solicitat demisia cabinetului de miniștri. Și reprezentanții Partidului Comuniștilor (PCRM) cu Partidul „ȘOR” au protestat, doar că în fața Parlamentului.

Întrebat de ce socialiștii nu participă la protestul organizat de colegii de fracțiune – PCRM, secretarul executiv al PSRM Vlad Batrîncea, pe 19 mai, a răspuns: „Toți cetățenii R. Moldova au dreptul să protesteze, să facă acest lucru atunci când le sunt încălcate drepturile. Când condițiile de viață lasă de dorit, cresc prețurile și statul nu are grijă de cetățeni. Socialiștii, la fel, au desfășurat mai multe proteste și vor continua. Fiecare este în drept să protesteze, să iasă toată partidele politice care apără cetățenii R. Moldova și să spună foarte clar că guvernarea trebuie să îi audă”.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: