Șefa USAID, Samantha Power: SUA vor continua să sprijine agenda de dezvoltare a Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Șefa USAID, Samantha Power: SUA vor continua să sprijine agenda de dezvoltare a Republicii Moldova

Agenției pentru Dezvoltare Internațională a SUA (USAID) va continua să susțină Republica Moldova în procesul de integrare europeană, prin creșterea oportunităților economice și o infrastructură energetică și critică mai rezilientă și sigură. Asigurarea vine din partea administratoarei USAID, Samantha Power, și a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, aflat într-o vizită oficială în SUA.

Speakerul Igor Grosu anunță că a discutat, în cadrul întrevederii sale la Washington cu Samantha Power despre asistența oferită de USAID în ultimii ani pentru a sprijini agenda de dezvoltare a Republicii Moldova – inclusiv în depășirea crizei energetice, dar și a crizei refugiaților.

„I-am mulțumit din numele meu și al cetățenilor moldoveni pentru că în toți acești ani, Statele Unite ale Americii au fost alături de noi. Nu cred că există vreo localitate din Republica Moldova care nu a beneficiat direct sau indirect de proiecte realizate de USAID cu sprijinul poporului american”, a anunțat Grosu.

În cadrul întrevederii, Samantha Power a reiterat angajamentul USAID de a susține agenda de dezvoltare a Republica Moldova, inclusiv în procesul de integrare europeană.

„Administratorul Power a recunoscut pașii dificili pe care îi face Moldova pentru a-și consolida democrația și a reiterat că USAID va continua să sprijine aspirația Moldovei de a construi un viitor democratic, european. Administratorul a transmis aprecierea USAID pentru cooperarea, transparența și responsabilitatea Guvernului Republicii Moldova în ceea ce privește asistența Guvernului SUA”, se arată în comunicatul emis de USAID.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: