Șeful adjunct al IGP: Poliția deține informații despre pregătirea unor provocări în zona de securitate, în ziua alegerilor
Full Article 2 minutes read

Șeful adjunct al IGP: Poliția deține informații despre pregătirea unor provocări în zona de securitate, în ziua alegerilor

Poliția deține informații despre pregătirea unor provocări în zona de securitate, în ziua alegerilor parlamentare anticipate. Declarații în acest sens au fost făcute de Marin Maxian, șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 10 iulie.

„La moment, poliția dispune de anumite informații, de încercări de provocări în anumite zone, prin antrenarea unor organizații obștești, grupuri de cetățeni. La moment se efectuează activități orientate spre documentarea acestor acțiuni și respectiv, monitorizarea încercărilor sau modului cum aceștia le vor pune în aplicare. În dependență de comportamentul acestora va fi dată calificarea juridică”, a spus Marin Maxian.

„Cele mai multe momente de periclitare se atestă în zona de securitate. Poliția cunoaște intențiile, persoanele responsabile de organizarea și ducerea la dezordine în masă, de provocare. Poliția deține informații despre eventualele achitări pentru astfel de servicii, precum și momentul când și cine anume va da indicații de trecere la acțiuni violente. Onorariul va depinde de cât de agresiv persoanele vor manifesta în raport cu poliția”, a mai spus șeful adjunct al IGP.

Precizăm că pe 11 iulie 2021 vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Buna desfășurare a scrutinului va fi asigurată de peste 6630 de polițiști.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: