Șeful diplomației europene a comentat declarația lui Lavrov despre „Moldova ia calea Ucrainei”
Full Article 2 minutes read

Șeful diplomației europene a comentat declarația lui Lavrov despre „Moldova ia calea Ucrainei”

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a comentat  declarația ministrului de Externe al Rusiei Serghei Lavrov, potrivit căreia Moldova ar urma „calea Ucrainei”, potrivit unor planuri ale țărilor occidentale.

„E mare păcat că domnul Lavrov, care a fost cândva un diplomat respectat, se angajează pe această cale. Aceste declarații îl discreditează din punct de vedere intelectual. Nu-i nimic serios în ceea ce a spus”, a declarat Josep Borrell.

La rândul său, prim-ministra Natalia Gavrilița a clasat declarațiile lui Lavrov drept „îngrijorătoare” și care „nu țin cont de independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

„Noi vom face tot posibilul să implementăm voința politică a cetățenilor din Republica Moldova”, a adăugat șefa executivului de la Chișinău.

Amintim că Lavrov declarat într-un interviu că Moldova ar urma calea Ucrainei.

„Mai întâi de toate, pentru că au putut să pună în fruntea țării, prin metode specifice, departe de a fi liber-democratice, un președinte care pur și simplu tinde cu ardoare spre NATO. Ea deține cetățenia României, este gata să se unească cu România și în general e gata de orice”, a menționat Lavrov.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE)  a respins categoric declarațiile șefului diplomației ruse, care „nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse”.

NM a solicitat un comentariu și din partea Președinției, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Precizăm că, în perioada 4 – 8 februarie curent, premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru la Bruxelles. Prim-ministra participă la cea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere fac parte: vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare Oleg Serebrian, vicepremierul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, ministrul Economiei Dumitru Alaiba, ministrul Justiției Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat Adrian Băluțel.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: