Șeful Direcției Generale Urmărire Penală a CNA, plasat în arest la Penitenciarul 13
Full Article 1 minutes read

Șeful Direcției Generale Urmărire Penală a CNA, plasat în arest la Penitenciarul 13

Șeful Direcției Generale Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție (CNA), Ghenadie Tanas, învinuit de îmbogățire ilicită, fals în declarații și practicarea ilegală a activității financiare, a plasat în arest preventiv pentru 20 de zile în Penitenciarul nr. 13 Chișinău. Informația a fost confirmată pentru ZDG, de Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

Potrivit TV8, Ghenadie Tanas, șeful Direcției generale de urmărire penală de la Centrul Național Anticorupție are o avere impresionantă. Deși presa de investigație a scris că ar fi milionar în euro, în declarația de avere pentru anul 2020, Tanas a indicat un salariu anual de 279.461 de lei, adică circa 23 mii de lei pe lună. Acesta a mai declarat un venit de 230 de mii de lei obținuți din înstrăinarea unui automobil.

Ghenadie Tanas a fost subiectul unor investigații jurnalistice, iar despre el s-a discutat recent și în plenul Parlamentului. Deputatul PAS, Andrian Cheptonar a declarat de la tribuna Legislativului că funcționarul ar fi milionar, fiind implicat în mai multe afaceri la Ungheni.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: