Șeful IGSU a demisionat din funcție după 15 ani de activitate. Cine i-a luat locul?
Full Article 1 minutes read

Șeful IGSU a demisionat din funcție după 15 ani de activitate. Cine i-a luat locul?

Mihail Harabagiu, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) a demisionat din funcție după 15 ani de activitate, în baza cererii de demisie. Hotărârea a fost aprobată în cadrul ședinței de Guvern, din 12 ianuarie. Tot astăzi, a fost eliberat din funcție secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Alexandru Oprea, după care, la propunerea ministrei Ana Revenco, a fost numit șef al IGSU pe un termen de 5 ani.

„Domnul general Harabagiu a servit cu dedicație IGSU fiind în conducerea acestui Inspectorat ultimii 15 ani. A meritat cu bine odihna, și-a pregătit un corp bun, profesionist de următori specialiști”, a remarcat Ana Revenco.

Cât ține de candidatura lui Alexandru Oprea, Revenco a spus: „Dumnealui a luat parte și a condus numeroase misiuni de intervenții pe întreg teritoriul Republicii Moldova, a participat la exerciții naționale și internațional. Deține o experiență managerială importantă și calitativă”, a spus Revenco.

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat numirea lui Viorel Cernăuțeanu și a Danielei Misail-Nichitin în funcția de secretari de stat ai MAI.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: