Șeful Moldovagaz, îngrijorat de „riscurile contractuale”. Ceban roagă agenții economici să-și achite facturile în prima jumătate a lunii februarie
Full Article 2 minutes read

Șeful Moldovagaz, îngrijorat de „riscurile contractuale”. Ceban roagă agenții economici să-și achite facturile în prima jumătate a lunii februarie

Președintele consiliului de administrație al „Moldovagaz” Vadim Ceban îndeamnă agenții economici mari să achite facturile pentru gazul consumat luna trecută în prina parte a lunii februarie. În acest mod, compania își propune să evite „riscurile contractuale” față de „Gazprom”.

Vreau să mă adresez către agenții economici mari, consumatori ai „Moldovagaz” cu rugămintea să achite în termen costul livrării de gaz în luna ianuarie și consumul curent în prima parte a lunii februarie. Asta ne va permite să acoperim în totalitate cheltuielile curente pentru gazul achiziționat de la „Gazprom” la prețul înalt din luna ianuarie și să evităm riscurile contractuale”, a menționat Vadim Ceban.

Amintim că, pe 28 ianuarie, ANRE a aprobat majorarea tariful la gaz pentru consumatori, de la 11,01 la 15,18 lei. Guvernul a anunțat că tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaz achitați de cetățeni vor rămâne la tariful vechi – 6,8 lei pentru primii 50 de metri și 7,9 lei pentru următorii 100, diferența fiind achitată din bugetul de stat.

De compensații vor beneficia și agenții economici, pentru primii 500 m3 de gaz consumat. Acestea vor fi acordate retroactiv.

Conform celui mai recent acord de furnizare a gazului, semnat de „Moldovagaz” și „Gazprom”, partea moldovenească este obligată să achite, pe lângă consumul curent, plata în avans pentru luna următoare. Transferul trebuie să se facă până în data de 20 a fiecărei luni. Anterior, „Gazprom” a amenințat că va sistat furnizarea gazului către compania-fiică, în cazul în care plata nu se va face în termenul convenit.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: