Șeful Penitenciarului nr.12 din Bender riscă să fie demis. A deținut două funcții incompatibile
Full Article 2 minutes read

Șeful Penitenciarului nr.12 din Bender riscă să fie demis. A deținut două funcții incompatibile

Șeful Penitenciarului nr. 12 din orașul Bender al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) Oleg Sainsus riscă să fie demis din funcție. Solicitarea vine din partea Autorității Naționale de Integritate (ANI), care a constatat că acesta a deținut funcția de demnitate publică concomitent cu cea de fondator și administrator al unei întreprinderi.

Actul de constatare a fost publicat pe 4 iunie, deși a fost emis pe 19 mai. În documentul publicat de ANI se arată că Oleg Sainsus a deținut concomitent cele două funcții între anii 2016 și 2019.

Prin urmare, inspectorul de integritate a solicitat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor ca, în termen de 15 zile din momentul în care actul de constatare va rămâne definitiv, să îl demită pe Oleg Sainsus. Totodată, acesta ar urma să fie privat de dreptul de a deține o funcție publică sau de demnitate publică, cu excepția funcțiilor electorale, pe o durată de 3 ani din data destinuirii din funcție, urmând să fie înscris în Registrul Interdicțiilor.

De cealaltă parte, Oleg Sainsus a declarat că întreprinderea respectivă a fondat-o în 2001, însă nu a activat. Mai mult, acesta susține că era convins de faptul că aceasta a fost radiată din registru. Ar fi aflat abia în 2019 contrariul, moment în care a depus o cerere privind radierea firmei.

Actul de constatare poate fi contestat în termen de 15 zile de la primirea acestuia de către persoana vizată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: