Șeful penitenciarului nr. 15 și Vladimir Moscalciuc, alias Makena, au fost plasați în izolatorul CNA
Full Article 2 minutes read

Șeful penitenciarului nr. 15 și Vladimir Moscalciuc, alias Makena, au fost plasați în izolatorul CNA

Vladimir Moscalciuc, alias Makena, precum și șeful Penitenciarului nr. 15 Cricova au fost plasați în izolatorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Informația a fost confirmată pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a CNA Angela Starinschi, pe 25 februarie.

Angela Starinschi a precizat că șeful Penitenciarului nr.15, precum și interlopul Vladimir Moscalciuc au fost plasați în izolatorul CNA pe 24 februarie, în baza ordonanței Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

Vladimir Moscalciuc, cunoscut drept Makena, a fost reţinut în anul 2002 pentru furt în proporţii deosebit de mari, fiind condamnat la 15 ani de închisoare. Ulterior, termenul de condamnare i-a fost redus, după care a fost amnistiat în 2010. În aprilie 2012, Moscalciuc a fost însă condamnat din nou la închisoare, pentru un termen de 19 de ani, pentru organizarea unei grupări criminale în penitenciare și pentru șantaj.

Anul trecut, judecătorii i-au redus pedeapsa cu 1 927 de zile, din cauza condițiilor „inumane și degradante” din penitenciar. De asemenea, instanța a dispus ca statul să-i acorde o despăgubire de 350 de lei pentru șapte zile petrecute în condiții care nu au putut fi luate în calcul.

Știrea se actualizează.

***

Pe 24 februarie, oamenii legii au inițiat percheziții în toate sectoarele Penitenciarului nr.15 Cricova, acțiunile fiind autorizate de magistrați. Acestea au avut loc în legătură cu dosarul privind abuzul de serviciu în interesul unei organizații criminale, în care, recent, a fost reținut unul dintre adjuncții Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Amintim că directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, va petrece în arest preventiv 15 zile. Potrivit Procuraturii Generale, Demcenco este bănuit de abuz în serviciu în interesul unei organizații criminale şi riscă până la opt ani de închisoare cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe un termen de până la 15 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: